Международен ден на толерантността

Международния ден на толерантността бе отбелязан в ДГ№90 „Веса Паспалеева“ с различни инициативи, проведени с деца и родители.

Децата от втора група „Пчелица“ разказаха и показаха на своите гости-децата от четвърта група „Многознайко“ колко е важно да бъдем толерантни.

Красиво пъстро табло, посветено на добрината и толерантността и изработено от екипа на яслена група „Калинка“, зарадва най-малките възпитаници на детската градина. Ценните съвети и подкрепящи думи, изписани на таблото ни подсещат, че един благороден жест  не струва нищо, но би зарадвал понякога и помогнал в трудна ситуация.

Във филиал „Бял люляк“ децата от група „Бонбон“  поздравиха своите приятели от група „Щурче“ с музикално-артистична програма и получиха от тях специално изработени картички за всеки.

В  ДГ№90 „Веса Паспалеева“ се проведе Кръгла маса за родители „Да бъдем толерантни!“. Темата беше посрещната с интерес и с желание от присъстващите да научат и споделят своите виждания и впечатления за ползата и необходимостта от това да бъдем толерантни и да научим и децата да бъдат толерантни и добри към околните.

С радост споделяме мнения на родители, присъствали на Кръглата маса:

Николета Палева-Митова – майка на Габриела и Кристиян Митови:

„Днес по време на срещата, свързана с Деня на толерантността отново се убедих какви уникални хора, педагози и професионалисти се грижат за децата ни в ДГ №90. За пореден път успяхте да ме просълзите с думите и съветите, които получихме, свързани с отглеждането на децата ни. Дано всички успеем да бъдем толкова толерантни и добри, колкото сте всички вие в детската градина! Благодаря още веднъж за любовта и цялото търпение, с които посрещате децата ни всеки ден ! Абсолютно искрено казвам всяка една думичка!“

Веселина Анакиева – майка на Ивайло Ленев:

„Благодаря за поканата да присъствам на тази интересна Кръгла маса. Беше много интересно и ползотворно. Определено бяхте помислили за всички видове различия и заедно с подходящите примери ни помогнахте да надградим нашето виждане за различните деца и за толерантността.

Нека повече учители вземат пример от вас и от начина, по който вие се отнасяте с тези, които повечето изолират и отхвърлят!

Радвам се, че Иво е част от група „Многознайко“ и от 90та детска градина!“  

Анна Коста – майка на Матео и Лиа Коста:

„Прекрасна подготовка и организация. Най-добрите, както винаги!“

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email